Sektionen
Sektionen
Sie sind hier: Startseite Angebote für … Welcome Days für neu … Welcome Days - Online-Anmeldung …

Welcome Days - Online-Anmeldung -

Welcome Days - Online Registration -

für internationale Studierende an der Universität Freiburg für das Wintersemester 2017/18

for International Students of the University of Freiburg for Winter Term 2017/18

Wir, das International Office und UNIKOS, heißen Sie herzlich willkommen in Freiburg. Um Ihnen die Eingewöhnung in Freiburg so leicht wie möglich zu machen, bietet das International Office spezielle Welcome Days für neu immatrikulierte internationale Studierende an.

We, the International Office and UNIKOS, would like to welcome you to Freiburg. In order to help you get acclimatized to your new home, the International Office offers special Welcome Days for newly enrolled international students.

Was können Sie von den Welcome Days erwarten?
What can you expect from the Welcome Days?

Sie werden viele wertvolle Informationen erhalten!

You will receive loads of valuable information!

Diese Tage sollen für Sie eine Orientierungshilfe sein, und nicht zuletzt werden Sie viele neue Kontakte knüpfen können.

These days are designed to help you get your bearings here in Freiburg, and it is also a chance to meet new people.

Das Programm beinhaltet Informationen über:

The program includes information on:

• Formalitäten während Ihres Aufenthaltes, wie z.B. Zimmersuche, Wohnsitzanmeldung, Aufenthaltsbewilligung, Immatrikulation und vieles mehr.

Formalities during your stay, such as how to find a place to live, register as a resident, apply for a residency permit, matriculate, and much more.

• Informationen über das Studium an der Universität (Prüfungsordnungen, Studienpläne, Ausländerkurse etc.)

Information on studying at the university (examination regulations, the curriculum, courses for international students, etc.)

• Informationen über und Führungen durch bestimmte Einrichtungen der Universität z.B Mensa, Bibliotheken, und Institute. Und natürlich

Information on and guided tours of certain institutions at the university, e.g., cafeterias, libraries, and departments. And of course

• Führung und Information über das kulturelle Angebot das Freiburg und die Umgebung zu bieten hat.

A guided tour of and information on cultural offerings in Freiburg and the region.

Wann finden die Welcome Days statt?
When do the Welcome Days take place?

Von Mittwoch, den 4. Oktober bis Montag, den 9. Oktober 2017

From Wednesday, October 4th to Monday, October 9th, 2017

Wo?
Where?

Mittwoch, Donnerstag und Freitag (4. bis 6.10.2017) der Welcome Days finden im Hörsaal Audimax, Kollegiengebäude II (KG II) statt.
Am Montag (9.10.2017) ist der Veranstaltungsort Hörsaal 2006 (HS 2006), auch im Kollegiengebäude II (KG II).

On Wednesday, Thursday and Friday (4th – 6th October), the Welcome Days will be held at “Audimax”, in “Kollegiengebäude II” (KG II).
On Monday (9th October), the event will be in the “Hörsaal 2006” (HS 2006) in “Kollegiengebäude II” (KG II).

Einen Übersichtsplan für die Welcome Days mit Anmeldung und weitere wichtige Informationen finden Sie auch auf unsere Webseite.

For an overview of the plan for the Welcome Days and the registration form as well as further important information, please visit our website.

Haben Sie noch spezielle Fragen?
Do you have any special questions?

Dann wenden Sie sich an das International Office (E-Mail: welcome-days@io.uni-freiburg.de).

Then feel free to contact the International Office (e-mail: welcome-days@io.uni-freiburg.de).

(Erforderlich)
Registration for the Welcome Days in the:
First name:
Surname:
Nationality:
(Erforderlich)
Major field of study in Freiburg (only one, please):
Type of study

(Erforderlich)
I will participate in the guided city tour: